De Coolste Tool Ooit XOS 2.0 Super-Soldier Exoskeleton

Zou je je het beste gereedschap ooit kunnen voorstellen? Op dit moment zijn er twee Amerikaanse wapenontwerpfirma’s die hard werken om een contract te krijgen voor de ontwikkeling van militaire exoskeletten. Deze pakken worden door soldaten gedragen om hen in staat te stellen zwaarder te tillen, sneller te rennen en meer te vechten dan hun lichaam aankan. De twee bedrijven, Utahs XOS (gesteund door Raytheon) en Californias HULC (gesteund door Lockheed) lijken in een impasse te zitten, althans dat zijn ze nu Raytheon zijn 2.0-versie van hun motorpak heeft uitgerold. Hier is een video van het in actie en Raytheon nodigde zelfs Clark Gregg (Agent Phil Coulson van de Iron Man – films) uit om het te proberen:

Beide pakken bevinden zich in zeer verschillende ontwikkelingsstadia en hebben zeer verschillende ontwerpen. Het Lockheeds HULC-product is verfijnder en gebruikt lithium-ionbatterijen. Het is getest met soldaten in het Amerikaanse leger. Het is echter meer een heavy-lifting machine en heeft geen echte mogelijkheden. Raytheons XOS2.0 leek tegelijkertijd met Iron Man 2 op dvd te zijn uitgebracht . Dit heeft hun tweede poging tot het product lichter en krachtiger gemaakt terwijl ze de helft van het vermogen gebruikten.

De XOS lijkt meer op een supersoldaatpak en minder op een accessoire voor zwaar tillen, vooral gezien de armmechanica en de aard van hoe het meer delen van het lichaam ondersteunt. zijn dragers armen, de XOS heeft aangedreven, scharnierende bovenste ledematen evenals mechanisch ondersteunde benen en rug. De ontwerpfilosofieën leken vanaf het begin verschillende kanten op te gaan en de XOS lijkt alleen maar ambitieuzer:

Welke zou je liever hebben? Dat is wat ik dacht.

  • HULC (Human Universal Load Carrier), maakt het kleiner, gemakkelijker te gebruiken en zorgt voor een efficiëntere markttoegang.
  • XOS (eXO-Skeleton) is een systeem dat kan worden gebruikt om het vermogen van een soldaat om zijn hele lichaam op een natuurlijke manier te doen, te vergroten.

De XOS lijkt meer aan te kunnen. Maar wat is beter: een complete Ford Taurus of een futuristische, work-in-progress Delorean? Het grootste nadeel van de XOS is dat hij, althans voorlopig, nog steeds aan een stroombron is vastgemaakt. Raytheon hoopt hier zo snel mogelijk verandering in te brengen en naarmate de batterijtechnologie verbetert. Het ziet er niet naar uit dat dit precies om de hoek is, maar zelfs Raytheon denkt dat de vereiste technologie nog een decennium uit is.

Raytheon antwoordde dat ze geen lithium-ion gebruikten omdat ze het te gevaarlijk vonden. Een kan worden uitgeblazen en exploderen, waardoor een vuurbal ontstaat die lijkt op een magnesiumvlam. Wat verbijsterend was, was dat ze in plaats daarvan ervoor kozen om zich te concentreren op de interne verbrandingsmotor om de hydrauliek aan te drijven.

Verbrandingsmotor? Hoezo?!?! Haal wat kevlar en ga verder, meneer. Het is de bedoeling dat soldaten hun leven riskeren, en het ontploffen van lithium-ionbatterijen lijkt niet echt een extra risico als je het hebt over onder vuur liggen, explosieven dragen en bommen in vliegtuigen en helikopters laden. en wie wil zich redden uit een miljoenenzaak als de batterijen leeg raken in een oorlogsgebied? In dat opzicht heeft Iron Man het voor elkaar gekregen dat we een soort super, nog onontdekte krachtbron nodig hebben voordat deze technologische hulpmiddelen echt in de wereld van sciencefiction kunnen duiken en tot leven kunnen komen in de echte wereld.